Снимка: БулфотоДанъчен шеф от Варна осъди прокуратурата.Прокуратурата трябва да плати обезщетение

...
Снимка: БулфотоДанъчен шеф от Варна осъди прокуратурата.Прокуратурата трябва да плати обезщетение
Коментари Харесай

Данъчен шеф от Варна осъди прокуратурата за 100 000 лева

Снимка: Булфото

Данъчен началник от Варна осъди прокуратурата.

Прокуратурата би трябвало да заплати обезщетение от съвсем 100 000 лева на Мирослав Нонев за нелегално обвиняване, съобщи . 

Окръжният съд във Варна присъжда на Нонев 40 000 лева за морални вреди от противозаконното обвиняване, над 54 000 лева за имуществени вреди от неполучени заплати, до момента в който е бил отхвърлен от служба, и над 3000 лева разходи по делото.

Нонев беше задържан при шумна акция против данъчни чиновници преди 7 година, след която беше оповестено, че ще бъде разследван за пране на пари и търговия с въздействие. Прокуратурата обаче упрекна Нонев - тогава шеф на дирекция " Събиране " в НАП-Варна, и сътрудниците му Марияна Димитрова и Бехтие Османова единствено за закононарушения по работа. След 2 година делото беше прекъснато, без да стигне до съда.

Тримата заведоха каузи по Закона за отговорността на страната и общините за вреди, като Димитрова към този момент осъди прокуратурата за към 100 000 лева. 

Срещу Нонев са били прилагани и специфични разследващи средства (СРС) – бил е наблюдаван и подслушван, като съдът отбелязва, че въпреки да са прилагани правомерно, обезщетение се дължи и за тях поради неоснователното обвиняване.

Данчният е написал в исковата си молба, че делото се е отразило пагубно на фамилията му. Разболял се, разделил се с приятелката си, едната му щерка получавала паник офанзиви и косата ѝ побеляла. Другата също понесла тежко обществените обвинявания и ареста на татко си.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР